Promocje
30 dniowe WYZWANIE z Herbalife
30 dniowe WYZWANIE z Herbalife
325,00 zł 299,00 zł
szt.
Herbatka Rozpuszczalna 50g
Herbatka Rozpuszczalna 50g
84,90 zł 80,00 zł
szt.
2X Herbatka Rozpuszczalna 50g
2X Herbatka Rozpuszczalna 50g
165,00 zł 156,00 zł
szt.
Herbatka Rozpuszczalna 50g o smaku cytrynowym
Herbatka Rozpuszczalna 50g o smaku cytrynowym
84,90 zł 80,00 zł
szt.
Herbatka Rozpuszczalna 50g o smaku oryginalnym
Herbatka Rozpuszczalna 50g o smaku oryginalnym
84,90 zł 80,00 zł
szt.
Herbatka Rozpuszczalna 50g o smaku brzoskwiniowym
Herbatka Rozpuszczalna 50g o smaku brzoskwiniowym
84,90 zł 80,00 zł
szt.
Herbatka Rozpuszczalna 100g o smaku oryginalnym
Herbatka Rozpuszczalna 100g o smaku oryginalnym
144,90 zł 137,00 zł
szt.
Napój błonnikowy 204g
Napój błonnikowy 204g
84,90 zł 80,00 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
TO JEST STRONA NIEZALEŻNEGO PARTNERA HERBALIFE. OFICJALNA STRONA FIRMY HERBALIFE ZNAJDUJE SIĘ POD ADRESEM WWW.HERBALIFE.PL

Przepisy Herbalife

 

Smak bananowy

   
 
Kulki bananowo-kokosowe
 
Porcje: 24

 

Składniki:

2 miarki Formuły 1 o smaku bananowym
2 miarki Protein drink mix
½ szklanki mleczka kokosowego
1 szklanka wiórków kokosowych
(plus 1/3 szklanki wiórków do obtoczenia)

 

Sposób przygotowania:

1.      Zmiksuj składniki w robocie kuchennym.
2.      Z powstałej masy uformuj małe kulki.
3.      Obtocz je w wiórkach kokosowych.

 

Wartość odżywcza porcji (2 kulki): 98 kilokalorii, 2,9 g białka, 3,8 g węglowodanów, 1,7 g cukrów, 8,4 g tłuszczów i 2,2 g błonnika.

 
Bananowo-migdałowa owsianka na rano
 
1 porcja
Czas przygotowania: 5 minut plus schładzanie przez noc

 

Składniki:

Na owsiankę na rano:
1 łyżka Formuły 1 o smaku bananowym
40 g płatków owsianych
½ łyżki nasion chia
1 łyżka masła migdałowego
½ łyżeczki ekstraktu waniliowego
100 ml napoju migdałowego

 

Do przybrania (opcjonalnie):
½ łyżki masła migdałowego
½ łyżki posiekanych migdałów
½ banana, pokrojonego w plastry
Jagody

 

Sposób przygotowania:

Wymieszaj wszystkie składniki, przełóż do pojemnika z pokrywą i włóż do lodówki na całą noc.
Rano wyjmij z lodówki i posyp dodatkami.

 

Wartość odżywcza w porcji (bez dodatków): 344,1 kilokalorii, tłuszcz: 15,3 g, węglowodany: 38 g, cukry: 6,1 g
Wartość odżywcza w porcji (z dodatkami): 491 kilokalorii, tłuszcz: 23,5 g, węglowodany: 55,9 g, cukry: 15 g, błonnik 13,2 g, białko 18,3 g

 

 

Smak jabłek z korzennymi przyprawami

   
     
Batony proteinowe o smaku jabłek z korzennymi przyprawami bez pieczenia

6 porcji
Czas przygotowania: 10 minut

 

Składniki:

3 miarki Formuły 1 o smaku jabłek z korzennymi przyprawami
120 g płatków owsianych
150 ml napoju migdałowego
30 g suszonych jabłek, drobno poszatkowanych

 

Sposób przygotowania:

Wyłóż blaszkę do pieczenia folią spożywczą.
Włóż połowę płatków do blendera i zmiksuj.
Przełóż je do dużej miski, dodaj Formułę 1 o smaku jabłek z korzennymi przyprawami, dolej napój migdałowy i wymieszaj, aż powstanie jednolita masa. Dorzuć suszone jabłka. Rozłóż masę na blaszce, dociskając mocno.
Przykryj i wstaw do zamrażalnika na 30 minut. Po wyjęciu potnij na 6 batonów.

 

Wartość odżywcza porcji: Kilokalorie: 87,7, tłuszcz: 1,7 g, węglowodany: 14,5 g, cukry: 3,9 g, błonnik: 2,7 g, białko: 3,8 g

   Proteinowe muffinki o smaku jabłek z korzennymi przyprawami

9 porcji
Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 15 minut

 

Składniki:

2 miarki Formuły 1 o smaku jabłek z korzennymi przyprawami
100 g płatków owsianych
60 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
30 g suszonych jabłek, drobno poszatkowanych
2 łyżki siemienia lnianego wymieszane z łyżką wody, odstawione do zgęstnienia
200 ml napoju migdałowego
1 łyżka nektaru z agawy
½ łyżeczki esencji waniliowej

 

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Wymieszaj Formułę 1 o smaku jabłek z korzennymi przyprawami, płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia i suszone jabłko. Dodaj namoczone siemię lniane, napój migdałowy, nektar z agawy i esencję waniliową. Wymieszaj, aż powstanie gładka masa.
Postaw na blasze do pieczenia 9 foremek na muffinki, przełóż do nich przygotowaną masę. Piecz przez 15 minut lub aż nabiorą złocistego koloru. 

 

Wartość odżywcza porcji: Kilokalorie: 107,2, tłuszcz: 2,3 g, węglowodany: 18,2 g, cukry: 4,2 g, błonnik: 2,7 g, białko: 3,7 g

 

 

Smak mięty z czekoladą

   

   
Proteinowe kulki o smaku mięty z czekoladą

16 porcji
Czas przygotowania: 15 minut plus 30 minut schładzania

 

Składniki:

2 miarki Formuły 1 o smaku mięty z czekoladą
50 g płatków owsianych
70 g wiórków kokosowych plus 2 łyżki do posypania
1 łyżka nektaru z agawy
70 ml napoju roślinnego

 

Sposób przygotowania:

Wymieszaj Formułę 1 o smaku mięty z czekoladą, płatki owsiane i 70 g wiórków kokosowych. Dodaj nektar z agawy i napój roślinny, wymieszaj dokładnie.
Uformuj z masy 16 kulek, każdą oprósz wiórkami kokosowymi. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do lodówki na 30 minut.

 

Wartość odżywcza porcji: Kilokalorie: 56,3, tłuszcz: 3,7 g, węglowodany: 4,6 g, cukry: 1,6 g, błonnik: 1,4 g, białko: 1,4 g

   

 

 

Smak owoców leśnych

   

   
Przysmak z owocami leśnymi i algami „Dla syreny”

1 porcja
Czas przygotowania: 5 minut

 

Składniki:

2 łyżki Formuły 1 o smaku owoców leśnych
1 średni banan, zamrożony
60 g różnych owoców jagodowych, mrożonych
200 ml napoju roślinnego
½ łyżeczki spiruliny

 

Do przybrania:

Mrożone owoce jagodowe (10 g)
Podprażone płatki kokosowe (5 g)
Granola (5 g)
¼ banana średniej wielkości

 

Sposób przygotowania:

Zmiksuj na gładko mrożonego banana, owoce jagodowe, napój roślinny, Formułę 1 o smaku owoców leśnych i spirulinę. Przełóż do miseczki.
Udekoruj mrożonymi owocami jagodowymi, plasterkami banana, płatkami kokosowymi i granolą.

 

Wartość odżywcza porcji: Kilokalorie: 424,5, tłuszcz: 10,5 g, węglowodany: 65 g, cukry: 40,9 g, błonnik: 11,5 g, białko: 21,2 g

   

 

 

Smaku delikatnej czekolady

 
   
 
 
Proteinowe ciastka czekoladowo-orzechowe

Porcje: 8
Czas przygotowania: 10 minut

 

Składniki:

Na ciastka:
2 łyżki Formuły 1 o smaku delikatnej czekolady
60 g płatków owsianych
1 dojrzały banan, rozgnieciony
1 łyżka miodu
1 łyżka masła z orzechów laskowych

 

Przybranie (opcjonalnie):
20 g roztopionej gorzkiej czekolady
1 łyżka rozdrobnionych orzechów laskowych

 

Przygotowanie:

W robocie kuchennym zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę. Podziel na 8 kulek i rozpłaszcz, by nadać im kształt ciastek.
Polej roztopioną gorzką czekoladą i posyp orzechami laskowymi.

 

Wartość odżywcza w porcji: Kilokalorie: 98 tłuszcz: 3,9 g, węglowodany: 13,5 g, cukry: 5,4 g, błonnik 2,4 g, białko 3,1 g

   
Proteinowe krówki czekoladowo-kokosowe

Porcje: 12
Czas przygotowania: 10 minut

 

Składniki:

3 łyżki Formuły 1 o smaku delikatnej czekolady
15 g kakao
60 g oleju kokosowego
60 g pełnotłustego mleczka kokosowego
60 g rodzynek
1 łyżka wiórków kokosowych

 

Przygotowanie:

W robocie kuchennym zmiksuj na gładką masę Formułę 1, kakao, olej i mleczko kokosowe, rodzynki.
Wyłóż małą formę do pieczenia folią spożywczą. Rozłóż na niej przygotowaną masę, wygładzając ją, by rozprowadzić ją równomiernie. Posyp wiórkami kokosowymi. Włóż do zamrażalnika na 30 minut przed pokrojeniem na kawałki.

 

Wartość odżywcza w porcji: Kilokalorie: 89 tłuszcz: 7 g, węglowodany: 5,9 g, cukry: 3,9 g, błonnik 1,6g, białko 1,7 g

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl